houten tafel en bankVeel mensen kiezen ervoor om meubels na een paar jaar te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe bijzettafel voor in de woonkamer, een nieuw nachtkastje of een nieuwe kledingkast in de slaapkamer, enzovoorts. Oude meubels worden weggegooid of naar een kringloopwinkel gebracht. Het is zonde dat veel mensen kiezen voor nieuwe meubels, want het is heel eenvoudig om tweedehands meubels op te knappen. Niet alleen bespaar je op deze manier veel geld, ook heb je direct een leuke bezigheid voor de zondagmiddag of voor in de vakantie. Wanneer ben jij voor het laatst bij een kringloopwinkel wezen kijken naar tweedehands meubels?

Welke meubels kan ik eenvoudig opknappen?

Niet alle meubels zijn even makkelijk op te knappen. Denk bijvoorbeeld aan een bank of een groot bed. Veel mensen kiezen er dan ook voor om deze meubels nieuw te kopen, zodat deze direct aansluiten bij je stijl. Andere meubels, zoals kasten en bijzettafels, zijn daarentegen wel heel eenvoudig op te knappen. Schuur de verschillende vlakken en voorzie de kast of bijzettafel van een nieuwe laag verf en lak. Zo kunnen de meubels weer heel wat jaren mee en sluiten ze naadloos aan bij de stijl die je momenteel mooi vindt.

Je kunt ervoor kiezen om eigen meubels op te knappen, maar je kunt ook tweedehands meubels kopen bij een kringloopwinkel. Dit is bijvoorbeeld raadzaam als je de vorm van bepaalde meubels niet meer mooi vindt. Daarbij is het erg lastig om van moderne meubels klassieke meubels te maken.

Meubels maken van oud steigerhout

Naast de mogelijkheid om meubels op te knappen, kun je er ook voor kiezen om zelf nieuwe meubels te maken. Wist je dat het heel eenvoudig is om een bijzettafeltje of een klein stoeltje te maken van oud steigerhout? Wellicht is er iemand in je omgeving bezig met het afbreken van zijn of haar steiger, waardoor er veel steigerhout overblijft. Ook bij veel klusbedrijven kun je steigerhout overnemen om te gebruiken voor een stoeltje of bijzettafel. Vaak is oud steigerhout al dermate mooi, dat het niet nodig is om het steigerhout nog te verven. Hierdoor bespaar je op de kosten voor de aanschaf of bewerking van meubels!