aloe vera pot

De zomer is nagenoeg voorbij! Temperaturen gaan omlaag, regenbuien trekken het land binnen en menig burger is inmiddels weer aan het werk of naar school. Om de zomer toch nog enigszins in huis te kunnen laten blijven, kun je ervoor kiezen om verschillende leuke woonaccessoires aan te schaffen. Deze woonaccessoires kun je gebruiken op een bijzettafeltje, in de kast of bijvoorbeeld in de keuken.

Wist je dat het bijvoorbeeld met een stellingkast erg makkelijk is om je keuken op te vrolijken? Vaak is de keuken een rommeltje, door het servies, alle keukenapparatuur en de afwas die wellicht op het aanrecht is blijven staan. Met een stellingkast voor kom je! In dit artikel geven we je nog graag een aantal andere tips, om het relaxte en gezellige sfeertje uit de zomer nog even vast te houden in de nazomer.

Bloempotjes in zomerse kleuren

Een van de manieren om de gezellige sfeer van de zomer in huis te halen, is door gebruik te maken van bloempotjes in zomerse kleuren. Doordat de zomer nagenoeg voorbij is, kun je deze bloempotjes nu heel voordelig aanschaffen. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van een felgeel, felgroen en felrood bloempotje. Deze kun je samen op een bijzettafel, een kastje of bijvoorbeeld in een open kast zetten. Zet een leuk plantje in de bloempot en je hebt alvast een van de woonaccessoires in huis voor de nazomer!

Tip: wil je de keuken voorzien van leuke woonaccessoires? Vul de bloempotjes in dat geval met drie verschillende kruiden. Denk aan peterselie, bieslook en basilicum. Deze kruiden groeien erg makkelijk in huis en zijn een heerlijke toevoeging aan tal van verschillende gerechten.

Kies voor een combinatie van kaarsen

Ook kaarsen doen veel mensen aan de zomer denken. Tot laat in de avond op het terras genieten van een goed glas wijn, terwijl de kaarsjes voor de verlichting zorgen. Waarom zou je deze traditie in de nazomer verbreken? Koop bijvoorbeeld drie kaarsen in drie verschillende hoogtes, of in drie verschillende kleuren. Deze kaarsen kun je met elkaar combineren op een plateau. Zet het plateau op de eettafel, op een bijzettafel bij de bank of op een klein kastje. Overdag zorgen de vrolijke kleuren van deze kaarsen voor een zomerse sfeer in huis, terwijl je in de avond kunt genieten van de gezelligheid die kaarsen bieden als ze aan staan.

Heb je nog niet voldoende inspiratie om je woning te kunnen vullen met leuke woonaccessoires voor de nazomer? Kijk eens op internet naar de ideeën van interieurstylisten. Zij geven je geregeld een inkijkje in de woningen die ze hebben ingericht.