Electric_wire_reel_reused_in_a_furniture_ecodesignWoontrends veranderen over het algemeen snel! Na de felle kleuren uit het voorjaar en de zomer, passen veel mensen hun woning in september en oktober aan naar de woontrends voor het najaar. Wat zijn de woontrends voor het najaar van 2016? In dit artikel bespreken we een aantal van deze woontrends, die volgens verschillende interieurstylisten in steeds meer interieurs terug zullen komen in het najaar.

Tip: wil je inspiratie opdoen om je eigen woning aan te laten sluiten bij de woontrends voor het najaar van 2016? Kijk eens in magazines met woninginrichtingen of op internet! Hier vind je leuke ideeën, waar je zelf wellicht nooit op zou komen.

Kies voor een natuurlijke uitstraling in huis

Een woning moet er steeds natuurlijker uitzien in het komende najaar. Niet alleen passen natuurlijke kleuren (zoals: donkeroranje, groen en bruin) goed bij het najaar, ook brengen deze kleuren een warme en gezellige sfeer met zich mee. Er zijn verschillende manieren om deze kleuren in je interieur te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe bank, een nieuwe kast of een leuke tweedehands bijzettafel in deze kleuren.

Naast deze ingrijpende veranderingen kun je er ook voor kiezen om bestaande meubels opnieuw te verven of je muren te voorzien van een nieuwe kleur. Een van de trends die momenteel opkomt is de botanische woonkamer. Hierbij neem je de elementen van een botanische tuin mee in het interieur van je woonkamer. Dat betekent veel planten, groene muurschilderingen en veel hout.

Tweedehands meubels steeds populairder

Niet alleen zien we een woontrend waarbij men kiest voor kamers met een natuurlijke uitstraling, ook winnen tweedehands meubels aan populariteit. Het is zonde om nieuwe meubels te kopen, als het aanbod aan tweedehands meubels enorm is. Deze meubels zijn vaak van een prima kwaliteit en kun je eenvoudig naar je eigen smaak omtoveren, door kasten en bijzettafels bijvoorbeeld opnieuw te verven.