Rotterdam is een alsmaar groeiende stad. Met de recente plannen om tot wel 1000 woningen te slopen betekent dit dat de stad een hoop nieuwe mogelijkheden zal gaan bieden. Steeds meer starters trekken naar deze stad door de aantrekkelijke prijzen en mooie woningen. Veel starters zien dit als een mooie kans voor nu en tegelijkertijd als goede investering voor later. Je eerste huis kopen is een groot avontuur. Een avontuur waarbij veel dingen een rol spelen en waarbij veel vragen komen kijken. Hoeveel is de woning daadwerkelijk waard, hoeveel geld moet bij ik bij elkaar krijgen en wat is de waarde van deze woning in de toekomst? Voor een antwoord op deze vragen is een taxatierapport nodig.

Het Taxatierapport

In een taxatierapport beschrijft een taxateur de prijs van de woning en onderbouwt de totstandkoming. De waarde van de woning wordt door veel verschillende factoren bepaald. Overleg van tevoren goed met uw taxateur waar u de taxatie voor wilt gebruiken, dan kan de taxateur op zijn beurt het best adviseren over welke soort taxatie het meest geschikt is voor deze situatie. Een veel voorkomende taxatie in Rotterdam is de NWWI taxatie. Het NWWI was het eerste instituut dat werd opgericht voor taxaties. Dit gebeurde in samenwerking met verschillende banken en brancheverenigingen. Het NWWI heeft als doel om taxatiefraude uit te bannen. Zij controleren de rapporten automatisch en handmatig om de gegevens op fraude te controleren.

Taxateur in Rotterdam

Houd er bij het kiezen van een kiezen van een Taxateur in Rotterdam rekening mee dat zij beschikken over verschillende certificaten en staan ingeschreven bij verschillende verenigingen. Wij adviseren u te kiezen voor een taxateur welke staat ingeschreven bij het NVM en geregistreerd bij VastgoedCert en het NWWI. Zo weet u dat u altijd te maken heeft met een gespecialiseerde en onafhankelijke taxateur. Bespreek de kosten van de taxatie vooraf met de taxateur zodat u achteraf niet voor onverwachte kosten komt te staan.