We twijfelen niet aan je groene vingers en je creativiteit. Toch willen we je graag wijzen op de handigste manieren om je persoonlijke paradijs een metamorfose te geven.

Nog even en dan heb jij een eigen Hof van Eden aangelegd! Oké, da’s misschien een beetje overdreven maar je zult een eindresultaat voor elkaar boksen om trots op te zijn. Het is dan wel heel belangrijk dat je niet op de zaken vooruit loopt. Lees daarom hieronder hoe je het beste invulling geeft aan jouw grootse plannen om je groene dromen waar te maken.

Plan maken

Allereerst kijk je goed naar wat je allemaal wilt veranderen. Zodra je dat op een rijtje hebt staan, kijk je naar wat je moet wijzigen. Oftewel, wat heeft de grootste prioriteit? Dit kan dus best betekenen dat je een aantal klussen van je lijstje af hebt gehaald. Ga je shortlist vervolgens bij langs om te zien of al deze klussen gemakkelijk achter elkaar te klaren zijn en of je hier wel het budget voor hebt. Zo ja, hartstikke mooi. Zo nee, schrappen maar weer! Overgebleven karweien kun je wellicht voor later bewaren.

Breng nu een logische volgorde aan in de klussen die je wel gaat aanpakken. Zodra deze planning compleet is, is het cruciaal dat je hier niet meer vanaf gaat ijken. Ga zeker geen karweien meer toevoegen! Zo verlies je het overzicht volledig. En ben je heel wat centen kwijt die je wel beter had kunnen besteden.

Benodigdheden

Uiteraard bezoek je je plaatselijke bouwmarkt voor de beste materialen die je je maar kunt wensen. Maar die zul je moeten bewerken en/of in elkaar zetten en daar heb je gereedschap voor nodig. Wellicht heb je geluk en ben je omringd door buren en vrienden die je kunnen lenen wat je nog niet hebt. En anders zul je je tools toch zelf aan moeten schaffen. Kies dan wel voor merken die garant staan voor de hoogste kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Zo zul je met Einhell nooit in de spreekwoordelijke aap gelogeerd zijn! Ook Fiskars en Wolf Garten behoren tot merken die in hoog aanzien staan onder hobbyisten en professionals.

Succes met je droomproject!