kuipstoelenDe eetkamer is en blijft een van de hotspots in onze woning. We vieren er allerlei feestdagen, we nodigen vrienden uit voor een gezellig etentje, laten de kinderen er knutselen, enz. De inrichting van jouw eetkamer staat dus beter op punt.

Een van de zaken waar men veel belang aan hecht, zijn de stoelen. Eetkamerstoelen moeten in de eerste plaats comfortabel zijn. Zo niet krijg je al snel een pijnlijke rug en schouders na een diner. Daarnaast moeten deze stoelen mooi zijn en bijdragen aan de stijlvolle uitstraling van de ruimte. Kuipstoelen zijn hiervoor perfect geschikt.

Trendy kuipjes

Kuipstoelen hebben, zoals de naam al doet vermoeden, een zitvlak in de vorm van een kuip. De rugleuning en armleuningen lopen naadloos in elkaar over. Dat is niet alleen mooi, maar ook comfortabel. Zelfs als je een klein beetje schuin in deze stoelen ‘hangt’, zit je goed.

Kuipstoelen in alle vormen

Net zoals bij de klassieke modellen komen kuipstoelen in allerlei vormen en stijlen. De HAY About a Chair collectie heeft misschien wel de meest bekende kuipstoelen. Deze ontwerpen volgen de Scandinavische designtraditie, met eenvoudige vormen en blank hout. Het Nederlandse designlabel Zuiver heeft met de Doulton dan weer een ontwerp dat er veel warmer uitziet, dankzij de stoffen bekleding.

Je merkt het meteen: op het vlak van kuipstoelen is er aan keuze geen gebrek. Je vindt voor elke interieurstijl een stoel die bij je smaak aansluit. Lang hoef je dus niet te zoeken!

Trend-tip: combineer kleuren

Om af te sluiten nog een leuke trend-tip: combineer kuipstoelen met verschillende kleuren. Aan een eettafel met zes plaatsen kan je bijvoorbeeld drie witte kuipstoelen en drie gele modellen plaatsen. Dat zorgt voor een speelse toets. Het is een gewaagde combinatie, maar wel eentje die erg mooi kan zijn!