Je wilt natuurlijk niet dat jouw tuin en perken gaan verzakken of worden weggedrukt, de oplossing daarvoor zijn opsluitbanden. Opsluitbanden zorgen ervoor dat de aanwezige bestrating niet wordt weggedrukt of dat een perk niet uit zijn voegen loopt. Een opsluitband zorgt er eigenlijk voor dat een tuin op zijn plek blijft. Je kunt opsluitbanden ook gebruiken bij het kaderen van een terras of een oprit.

Maak jouw tuin aantrekkelijk en strak

Opsluitbanden zijn niet alleen praktisch maar vormen ook een mooie toevoeging voor het beeld van een tuin. Je kunt opsluitbanden in verschillende materialen en vormen krijgen, dus je kunt de banden perfect op jouw tuin afstemmen. De contouren van de tuin worden door opsluitbanden beter zichtbaar en zorgen ervoor dat deze contouren niet vervagen naar verloop van tijd. Door de verschillende materialen kun je dus voor banden kiezen die goed aansluiten bij de kleur of structuur van de huidige tegels in jouw tuin, zo blijft de tuin een geheel.

Geen cement of andere bindende middelen nodig

Een groot voordeel van opsluitbanden is de toevoeging van de visbek. Een opsluitband heeft aan beiden uiteinden  een V-vorm, wat de visbek wordt genoemd. Door deze V-vorm kunnen verschillende opsluitbanden gemaakt in elkaar worden geschoven. Daarbij hoeft helemaal geen cement of andere bindende middelen aan de pas te komen. Door de visbek blijven alle opsluitbanden op de juist plek liggen en is er geen mogelijkheid tot verschuiving. Het monteren en plaatsen van een opsluitband kun je dus gemakkelijk zelf doen. Het is daarbij wel belangrijk dat je eerst goed berekent hoe diep de opsluitband komt te liggen en eventueel al een stukje van de aarde weg graaft. Als een opsluitband op een oprit gebruikt wordt, dan is het relevant om te bekijken of de auto mogelijk over de opsluitband moet rijden, dan moet de opsluitband dieper geplaatst worden.