In de zomer eens niet naar het buitenland maar lekker dicht bij huis? Nederland is zeker niet saai en er zijn genoeg plekken in Nederland waar je vol kan genieten van de zomer. Wuivende loofbomen, bootjes op het glinsterende water en velden die een weids uitzicht bieden op bossen… klinkt heerlijk toch? Zoek dan niet langer en boek een vakantiepark op de Veluwe.

De adembenemende natuur rondom een vakantiepark op de Veluwe

Tijdens een vakantie op een vakantiepark op de Veluwe kun je gegarandeerd genieten van adembenemende natuur. De Veluwe staat er namelijk om bekend dat het één van de mooiste natuurgebieden van Nederland heeft. Je kan genieten van maar liefst 1.000 vierkante kilometer aan natuur. De veluwe heeft twee parken, namelijk het Nationaal Park De Veluwezoom en het Nationaal Park De Hoge Veluwe, maar deze parken laten slechts een klein deel zien van de hele Veluwe. Het natuurgebied bestaat vooral uit dennen- en loofbossen, maar ook uit stuifzand, heuvels, heidevelden, vennetjes en beekjes. Onwijs veel rust, ruimte en urenlang ongestoord genieten van het landschap. Ook kunnen kinderen gerust rondrennen, want auto’s zijn niet toegestaan in het natuurgebied.

Fietsen, fietsen en nog meer fietsen

Fietsen in de Veluwe is echt een aanrader tijdens je verblijf op een vakatiepark in de Veluwe! De mooie natuur verveelt nooit. Er zijn genoeg fietsroutes die je kan nemen, verder biedt de Veluwe ook een paar gratis fietsen aan die je gemakkelijk kan pakken. Ben je niet zo fan van fietsen? Dan zijn er gelukkig nog heel veel mooie wandelroutes. Al met al biedt de Veluwe genoeg manieren om de prachtige natuur te ontdekken.

Attracties

Genoeg van de natuur? Ook dan is er genoeg te doen in de buurt van de Veluwe. De Veluwe heeft namelijk de meeste attracties per vierkante kilometer van heel West-Europa. Weer een reden om een vakantiepark op de Veluwe te boeken! Denk aan attractieparken als Apenheul, familiepretpark Julianatoren, Schateiland Zeumeren en het Dolfinarium. Voor de museum liefhebbers vind je het Kröller-Müller Museum in het hart van de Veluwe. Hier vind je de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld.

Nog meer ontspannen

Voor veel mensen is het erg rustgevend om in de natuur te wandelen en te overnachten. Op een vakantiepark op de Veluwe kunnen wij je garanderen dat je een ontspannende vakantie tegemoet gaat. Natuurlijk kan je altijd nog meer ontspannen als je dat wilt, want de veluwe telt vele sauna’s en wellnessresorts.